nieuws

Rasenberg zet oud asfalt volledig om in nieuw asfalt

bouwbreed

Rasenberg Wegenbouw voert met de gemeente Breda een proef uit met Multi Life-cycle Total Recycling Asphalt Concrete (ML-TRAC). Dit asfaltmengsel is volledig uit oud asfalt gemaakt.

Het materiaal wordt beproefd op de locatie Steenen Hoofd van bedrijventerrein De Krogten in Breda.
De Bredase wegenbouwer werkte met ingenieursbureau Intron en asfalttechnoloog Van Weezenbeek Specialties ruim vijf jaar aan ML-TRAC. “Het productieproces en het materiaal zijn geen varianten van eerdere pogingen om uit oud asfalt nieuw te maken”, zegt Kees van Eijk, directeur Infra van het Bredase bedrijf. Rasenberg wacht momenteel op het octrooi dat het bedrijf op de vinding aanvroeg. “En dat betekent dat niemand met een vergelijkbare ontwikkeling bezig is”, benadrukt Van Eijk. Ook een CE-markering is aangevraagd.
> pagina 13: Natuurlijke hars revitaliseert oude bitumen

Reageer op dit artikel