nieuws

NSI zet vaart achter overname VastNed O/I

bouwbreed Premium

De communicatie tussen VastNed Offices/Industrial en Nieuwe Steen Investments (NSI) over het door NSI geïnitieerde fusieplan verloopt stroef


De overnameprooi is onaangenaam verrast door de haast die NSI aan de dag lijkt te leggen. De reden hiervoor is bij VastNed onduidelijk. De overdrachtsbelasting die vanaf 1 januari geldt, zoals is gesuggereerd, kan volgens VastNed-O/I-woordvoerder Arnaud du Pont geen reden zijn, aangezien NSI een aandelenruil beoogt. “Een transactie in aandelen blijft ook na 1 januari vrij van overdrachtsbelasting.”
Het bod van 0,85 aandeel NSI voor één aandeel VastNed O/I roept twijfels op. Gesprekken daarover moeten de komende tijd worden gevoerd, verklaart Dut Pont. “Wij proberen via onze advocaat helderheid te krijgen.”
VastNed O/I zal het bij gesprekken over de prijs en condities voor een eventuele overname opnemen voor de eigen aandeelhouders. “Die moeten er een goed gevoel bij hebben.”

Reageer op dit artikel