nieuws

Nidaplast vermindert gewicht natuursteengevel

bouwbreed

Nidaplast levert sandwichpanelen uit polypropyleen om zware materialen voor gevels, wanden en vloeren op te bevestigen

De fabrikant uit het Franse Thiant schrijft aan zijn honingraatpanelen ook isolerende en geluiddempende eigenschappen toe. De panelen kunnen met onder meer natuursteen worden afgewerkt. Daarvan is maar een dun laagje nodig. Mede daardoor blijft het totale gewicht van de panelen laag. De panelen zijn 28 millimeter dik en kunnen worden afgewerkt met een 5 millimeter dikke natuurstenen toplaag. De variant Nidaplast 8 heeft een afwerking uit non-woven polyester dat onder meer geluid en trillingen dempt. De uitvoering Nidapan heeft een oppervlak uit glasvezelversterkte kunststof. Deze afwerking moet de natuurstenen toplaag meer sterkte geven.

Reageer op dit artikel