nieuws

Logistiek centrum moet stad Utrecht ontlasten

bouwbreed Premium

Cargohopper Utrecht en bouwbedrijf Heijmans willen door het openen van een Bouw Logistiek Centrum het bouwverkeer door de Utrechtse binnenstad terugbrengen

Het moederbedrijf van Cargohopper beschikt over een groot distributiecentrum vlakbij de afrit Lage Weide aan de A2 én over een overslagpunt aan de rand van de milieuzone op circa 500 meter van de bouwplaats van Heijmans. De bedoeling is dat leveranciers hun materialen zo veel mogelijk hier afleveren. Vandaar wordt steeds de hoeveelheid en samenstelling die de bouwers de volgende dag nodig hebben, uitgegeven. Beide partijen denken op deze manier het bouwverkeer door de drukke binnenstad met minimaal 25 procent te reduceren. Heijmans verbouwt momenteel in het stationsgebied Muziekpaleis Vredenburg.

Reageer op dit artikel