nieuws

Lichtgewicht kieper van composiet ontwikkeld

bouwbreed Premium

Een groep Overijsselse bedrijven heeft een lichtgewicht kiepbare laadbak van composieten ontwikkeld

De kieper is volgens de bedrijven de helft lichter, sterker, energiezuiniger en stiller dan de metalen kieper. De bak van lagen met vezelversterkte, isolerende kunststoffen kan twee ton aan extra lading meenemen. Het consortium wil de nieuwe kipper snel seriematig gaan produceren. Door toepassing van composietmateriaal van TenCate is de laadbak bestand tegen hoge temperaturen van circa 180 graden Celsius. De bak kan worden ingezet voor het transport van los te storten producten, zoals asfalt, grind, slib, zand en gebroken puin. Essentieel in de productietechniek was de verbinding tussen de verschillende materialen, zodat aan alle producteisen werd voldaan. Het samenwerkingsverband heeft ook een verbeterde kieptechniek ontwikkeld.

Reageer op dit artikel