nieuws

LG Electronics bevordert afzet via ‘airo academy’

bouwbreed

LG Electronics wil met zijn nieuwe ‘airco academy’ in Amstelveen de toepassing van zijn producten bevorderen. Onder andere adviseurs en installateurs kunnen in dit trainingscentrum kennisnemen van de nieuwe aanpak.

‘Bundeling’ heet de nieuwe werkwijze van LG Electronics. De fabrikant hoopt dat een opdrachtgever die een enkel product bestelt een reeks van samenhangende producten afneemt. Adviseur Richard de Waal van LG illustreert dat met het voorbeeld van een hoteleigenaar die een klimaatinstallatie bestelt voor een te renoveren pand. Die installatie kan worden bestuurd met de afstandsbediening van de televisie, die deel kan uitmaken van een groter systeem met onder meer bewakings- en beveiligingsfuncties. De gebundelde producten en technieken kunnen worden aangesloten op elk gebouwbeheersysteemr.
Deze combinatie van producten en technieken demonstreert LG in zijn ‘academy’ waarvoor hij architecten en klimaatadviseurs uitnodigt. In Europa heeft de producent inmiddels twintig van dergelijke centra. Installateurs kunnen in Amstelveen nieuwe kennis opdoen.
Ook hoopt LG volgend jaar de patenten te hebben geregeld voor zijn ‘plasmaverlichting’. Tot dan kan De Waal er niet meer over vertellen dan dat de techniek geschikt is voor de utiliteit. De lichtbron zou in lengtes tot wel 200 meter kunnen worden gemaakt. “Het komt niet op de rol maar wordt vooraf op de berekende lengte gemaakt.”

Reageer op dit artikel