nieuws

Dura Vermeer wint prijs met waterwoning 4D

bouwbreed

Dura Vermeer heeft met de waterwoning 4D de Natuhome Award gewonnen

Natuhome, een startende ontwikkelaar van duurzame en betaalbare woningen en kantoren, reikte gistermiddag de prijs, een door kunstenares Joke Beers bewerkte opaalsteen uit Zimbabwe, uit in Kasteel Assemburg in Heemskerk.
In het kader van de start van het ontwikkelingsbedrijf was de prijsvraag ‘Wie bouwt de meest duurzame woning van Nederland?’ uitgeschreven. In de visie van Dura Vermeer staat 4D voor de tijd als vierde dimensie. Jan de Boer, directeur Dura Vermeer Bouw Amsterdam, legde tijdens de bijeenkomst uit dat architecten buiten de geijkte dimensies lengte, breedte en hoogte moeten denken aan duurzaamheid als vierde dimensie in tijd en beweging.
De jury stond onder leiding van Jeroen Mennink, businessunitmanager Bouw van TNO.

Reageer op dit artikel