nieuws

Zinktunnel goedkoper dan brug over Fehmarnbelt

bouwbreed Premium

Een tunnel als verbinding over de Fehmarnbelt tussen Denemarken en Duitsland blijkt alsnog goedkoper dan een brug

Dat heeft de Deense minister Schmidt van verkeer laten weten naar aanleiding van nieuwe berekeningen van de bouwheer, overheidsmaatschappij Femern AS. Uitgaande daarvan is het mogelijk dat toch een (zink-)tunnel zal worden aangelegd. Een brug pakt juist duurder uit dan eerder geraamd door onder meer een verbeterde beveiliging tegen aanvaringen door schepen en een betere fundering. Meerkosten: 740 miljoen euro. Een brug over het 20 kilometer brede Oostzeegedeelte kost dan 5,2 miljard euro. Een zinktunnel komt op 5,1 miljard euro tegen de eerder berekende 5,5 miljard euro. In januari wordt definitief een keuze gemaakt.

Reageer op dit artikel