nieuws

Warmte lekt met membraan niet meer weg via dak

bouwbreed

Wallcap is een thermisch isolatiemateriaal van dunne folie om de spouwopening af te dekken. Het Instituut voor Duurzame Bouw (ICS) van de Schotse Napier Universiteit ontwikkelde het voor nieuwe rijtjeswoningen en flats.

Volgens de onderzoekers levert Wallcap gecombineerd met steenwolisolatie een u-waarde van 0,0 op. Met het materiaal worden geïsoleerde spouwen aan de bovenkant afgesloten, waardoor warmte niet meer via het dak kan weglekken. Het product bestaat uit drie delen.
Het eerste is een 3 millimeter dik membraan van aluminiumfolie en bitumen. Dit product van Icopal is afgewerkt met een brandwerend membraan van Siderise Lamatherm. Dit materiaal wordt bevestigd met metalen verbindingsprofielen van Cullen.
Een strekkende meter Wallcap kost circa 17 euro. De onderzoekers noemen het product ook geschikt voor geluidsisolatie en voor het afdichten van kieren. Icopal brengt Wallcap op de markt. De Nederlandse vestiging in Groningen zegt het op bestelling te kunnen leveren.

Reageer op dit artikel