nieuws

Reputatie van Arcadis, Van Wijnen en Portaal scoort goed

bouwbreed

Van Wijnen komt in een onderzoek dat bureau USP uitvoerde in opdracht van het blad Building Business bovendrijven als bouwer met de beste reputatie. Dura Vermeer en Strukton zitten de koploper dicht op de hielen.

In het door de Rotterdamse professor Cees van Riel (Erasmus Universiteit) begeleide onderzoek worden uiterst verschillende bedrijven tegen het licht gehouden. Van pure woningbouwers tot bedrijven die louter actief zijn aan de infrakant. En van regiospelers tot holdings waar de onderliggende ondernemingen nauwelijks zichtbaar zijn. Staat TBI met zijn sterke installatiepoot op eenzelfde wijze in de markt als Verwelius en Era Contour? Bovendien heeft USP – via internet en telefoon – zijn enquêtes verricht onder een uiterst pluriforme groep: van beleidsmakers, verkopers en aannemers tot corporaties, architecten en fabrikanten. Daarbij werd gevraagd naar thema’s als servicegerichtheid, goed werkgeverschap en innovatie. De vraag is in welke mate de deelnemers een serieus antwoord kunnen geven op de hen voorgelegde thematieken.
Bij de ontwikkelaars voeren Volker Wessels, Synchroon en Ballast Nedam de ranglijst aan. Arcadis heeft volgens de USP de beste reputatie bij de adviesbureaus, vóór Grontmij, PWC en Buck. Beste corporaties zijn Portaal, Ymere en De Alliantie.

Reageer op dit artikel