nieuws

Projecten beloond met 6,5 miljoen

bouwbreed Premium

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt 6,5 miljoen beschikbaar voor projecten die de ruimtelijke kwaliteit versterken. In totaal zijn 32 projecten in de prijzen gevallen.

De subsidie wordt gegeven om burgers, bestuurders en ondernemers te inspireren Nederland mooier te maken. Zo wordt in Rotterdam een Waterplein ontwikkeld. Dit gaat fungeren als trefpunt en plek voor ontspanning en recreatie in een dichtbevolkte stad. In de regentijd verandert het in een reservoir om te voorkomen dat het riool overbelast raakt.
De bijdrage komt uit het innovatieprogramma Mooi Nederland, waarvoor in totaal 13 miljoen beschikbaar is. De helft is vorig jaar al verdeeld onder overheden en marktpartijen. Dit jaar zijn 176 voorstellen ingediend die zijn beoordeeld door een onafhankelijke commissie onder leiding van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol.
Het meeste geld, bijna 972.000 euro, gaat naar de duurzame ontwikkeling van de Amsterdamse wijk Jeruzalem.

Reageer op dit artikel