nieuws

‘Overdaad aan plannen voor containeroverslag’

bouwbreed

Forse investeringen in containerterminals voor de binnenvaart zijn nodig. Zeker. Maar het is beter als niet alle plannen worden gerealiseerd die zijn gemaakt voor de komende tijd, waarschuwt BCTN-topman Thijs van den Heuvel.


Plannen blijken er te over. Ook zijn eigen overslagbedrijf werkt hard aan extra capaciteit. Dit is gebeurd of staat te gebeuren op alle vier de bestaande terminals (Nijmegen, Den Bosch, Hengelo en Wanssum. Verder start volgend jaar de bouw van een nieuwe, vijfde locatie: het containertransferium op het voormalige Holcim-terrein in Alblasserdam.
BCTN is verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de binnenlandse overslag en is daarmee marktleider. Van den Heuvel wil zich niet laten vastpinnen op bedragen die gemoeid zijn met alle investeringen in containerterminals en ook niet die voor zijn eigen bedrijf. Het gaat om flinke bedragen, wil hij wel kwijt. “Met de plannen van BCTN zijn zeker tientallen miljoenen euro’s gemoeid.”
Hij ziet ruimte voor meer terminallocaties in delen van Nederland maar waarschuwt voor overdaad. “Het lijkt wel of elke gemeente met een waterkant binnen de grenzen plannen aan het maken is.”
> pagina 7: Niemand zit te wachten op kleinere terminals

Reageer op dit artikel