nieuws

Onderzoek naar haalbaarheid noordtak Betuweroute

bouwbreed Premium

De Tweede Kamer eist een nieuw onderzoek naar de haalbaarheid van de noordtak van de Betuweroute.

De invoering van het hoogfrequent spoorvervoer leidt tot grote overlast op de goederentrajecten in Oost-Nederland. Daarom belooft de minister het onderzoek naar de extra goederenlijn te actualiseren. Daarnaast gaat de minister met Duitsland overleggen over de Betuweroute. Zij is bereid mee te betalen aan de aanpassingen. De Kamer staat overigens achter het plan om veel meer treinen over het spoornet te laten rijden, waarmee een investering van 4,5 miljard is gemoeid.
Minister Schultz herhaalde gisteren in het parlement de toezegging dat de korte boog bij Deventer wordt geschrapt als optie. De lange boog blijft wel een van de oplossingen.

Reageer op dit artikel