nieuws

Limburg onderzoekt gunning Greenportlane Floriade

bouwbreed

De Limburgse gouverneur Leon Frissen heeft de landsadvocaat gevraagd de gang van zaken rond de aanbesteding van de Greenportlane in Venlo te onderzoeken.

De aanleg werd in augustus gegund aan BAM Wegen en BAM Civiel. Het gaat om een weg die 27 miljoen euro kost en van groot belang is bij de ontsluiting van het Floriadeterrein. Frissen vraagt de landsadvocaat de procedure nog eens tegen het licht te houden.
Frissen reageert met zijn verzoek aan de landsadvocaat op vragen van het VVD-statenlid Jos van Rey. Die vraagt zich af of alle inschrijvers gelijk zijn behandeld. In vragen aan gedeputeerde staten (GS) wilde Van Rey verder weten waarom CDA-gedeputeerde Ger Driessen de gunning verleende zonder eerst met de rest van GS te overleggen. En of het normaal is dat een gedeputeerde bij het openen van de enveloppen aanwezig is.
Niets mis mee, zeggen GS alvast in antwoord op die laatste vraag. Bij het openen was een notaris aanwezig en advocatenbureau Stibbe keurde de aanbesteding goed.
Daarnaast zou Driessen volgens GS een mandaat hebben om namens het college te gunnen.

Reageer op dit artikel