nieuws

Groningen krijgt 35 miljoen voor Grote Markt

bouwbreed

De provincie Groningen wil 35 miljoen euro beschikbaar stellen voor het project Grote Markt-Forum van de gemeente Groningen

Het bedrag is afkomstig uit het alternatieve pakket voor de Zuiderzeelijn. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de herontwikkeling van de Grote Markt Oostzijde, waar onder meer de bouw van het Forum-deel van uitmaakt.
Met de gebiedsontwikkeling Grote Markt-Forum wordt een economische impuls gegeven aan het Oostelijke deel van de binnenstad. Het project genereert structurele werkgelegenheid van ongeveer 200 banen. De totale investering voor onder meer een parkeergarage bedraagt zo’n 179 miljoen euro. De gemeente heeft hiervoor eerder al 31 miljoen euro beschikbaar gesteld. Europa subsidieert 10 miljoen.

Reageer op dit artikel