nieuws

Goodman verwacht stijgende vraag naar logistieke ruimte

bouwbreed

Projectontwikkelaar Goodman Groep verwacht dat de vraag naar logistieke ruimte tekenen van herstel vertoont. Volgens het bedrijf wordt deze gekenmerkt door kostenbeheersing.

Voor het boekjaar 2011 verwacht Goodman een bedrijfsresultaat na belastingen tussen 236,8 miljoen en 243,2 miljoen euro. Dit betekent een stijging van de operationele winst van 19 tot 23 procent. Goodman voorspelt dat de winst van het boekjaar 2011 zal worden gedreven door autonome groei. Deze groei zal het bedrijf weer doen terugkeren naar het niveau van voor de recessie. “Na een moeilijk jaar is Goodman weer in goede vorm en financieel stabiel, met een lage gearing (verhouding tussen eigen en vreemd vermogen, red.) en sterke liquiditeit.” In Nederland heeft Goodman nieuwe huur- en ontwikkelingsovereenkomsten afgesloten met een totale oppervlakte van 60.000 vierkante meter.
Goodman is ervan overtuigd dat de vraag naar logistieke ruimte tekenen van herstel vertoont. Volgens het bedrijf wordt deze gekenmerkt door kostenbeheersing en verbeterslagen in efficiency.
Goodman is een vastgoedgroep uit Australië die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, Azië en de Pacific. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra. Goodman heeft een totaal beheerd vermogen van 11,4 miljard euro en meer dan 325 objecten.

Reageer op dit artikel