nieuws

Frans Nooren neemt Jaki Noord over van de Kiwitz Groep

bouwbreed Premium

Frans Nooren (specialist in onderhoud van civieltechnische en infrastructurele werken) neemt branchegenoot Jaki Noord over. Hierdoor ontstaat een bedrijf met 140 medewerkers.

De activiteiten van Jaki Noord zullen onder eigen naam worden gecontinueerd, dit vanwege de regionale bekendheid en reputatie in de markt. De overname geeft geen personele consequenties. Alle zestien medewerkers van het bedrijf uit Heerenveen gaan over. Martin van der Leest, directeur-eigenaar van Frans Nooren, spreekt van een strategische overname. “We willen ons lokale verankering uitbreiden, betere antennes in de regio. Lokaal wordt meer gegund, zeker in Friesland. Het is belangrijk dat je de taal beheerst en dicht bij de klant zit.”
Jaki Noord behoorde tot de Kiwitz Groep uit Ulft. De Kiwitz Groep bestaat uit ondernemingen die onder meer afdichtingsproducten voor nieuw- en renovatiebouw leveren. Kiwitz Jaki zal zijn activiteiten vanuit Ulft onder de Kiwitz Groep blijven voortzetten.
Frans Nooren is actief op het gebied van het beschermen en behouden van bouw- en infraconstructies. “Wij opereren op de grens van nat en droog.” De specialist doet onder meer betonreparaties, kelderafdichting, de applicatie van kunststof vloeren en het waterdicht maken van tunnelconstructies. Onder meer Imtech, Ballast Nedam, waterschappen, provincies en ProRail zijn klanten van Frans Nooren.
Over de omzet van zijn bedrijf wil Van der Leest niets kwijt. “Het gaat goed met ons.” Het bedrijf uit Stadskanaal merkt weinig van de crisis. “Wij zien geen terugloop. Misschien komt dat doordat we voornamelijk herstelwerkzaamheden doen, geen nieuwbouw. Reparaties gaan gewoon door. Vooral het herstellen van beton is ‘big business’. Maar ook ons werk voor woningcorporaties gaat goed. Als een galerij in een flat lekt en de bewoners natte voeten krijgen, dan moet die wel gerepareerd worden. Dat kan niet wachten. Zelfs niet als het crisis is.”
Volgens Van der Leest blijft het niet bij deze ene overname. “We willen de klant in de regio opzoeken.” Om welke bedrijven het gaat, weet de directeur nog niet. “We kijken om ons heen, maar het heeft geen haast.”

Reageer op dit artikel