nieuws

Eneco werkt met WNF aan duurzame energievoorziening

bouwbreed Premium

Energiebedrijf Eneco werkt hard aan de eigen CO2-reductie. Een samenwerkingsverband met het Wereld Natuur Fonds (WNF) moet onder andere leiden tot een integraal concept voor een duurzame wijk of stad.

Eneco is daarmee behalve de eerste Nederlandse Climate Saver ook het eerste energiebedrijf met dit predicaat. Climate Savers van het WNF is een internationaal klimaatprogramma voor bedrijven. “Met de samenwerking willen we verduurzaming een extra boost geven”, aldus Eneco-woordvoerder Marcel van Dun.
Het akkoord geldt voor drie jaar. Beide partijen willen een concrete bijdrage leveren aan een duurzame toekomstbestendige Nederlandse energiehuishouding. Een duurzame energievoorziening om zo de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan.
De samenwerking voorziet onder andere in gezamenlijk ontwikkelen van een concept voor de stad van de toekomst. Dit moet resulteren in een pilot om een nog te bepalen stad of wijk te voorzien van een zo duurzaam mogelijke energievoorziening. “Het concept kenmerkt zich door een integrale opzet waarbij we alle opties overwegen. De toepassingen kunnen variëren van zonnepanelen tot wkk-installaties maar ook het vergroenen van gasgebruik.”
De energieproducent streeft er zelf naar om binnen de afgesproken termijn het aandeel donkergroene stroom uit eigen duurzame productieparken te verhogen. Daarnaast moet de duurzame elektriciteitsproductie uiteindelijk 20 procent bedragen van de totale afzet. Ook wil Eneco de CO2-uitstoot van de eigen productiemiddelen terugbrengen naar 300 gram per kilowattuur en de CO2-uitstoot als gevolg van de interne bedrijfsvoering halveren.

Reageer op dit artikel