nieuws

Cum Laude ontwerpt woonwijkje in Roermond voor paard en mens

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Cum Laude Projects wil in Roermond een voor Nederland uniek woonplan uit de grond stampen dat paardenliefhebbers de kans biedt bij hun dieren te wonen. De projectontwikkelaar heeft daarover een akkoord bereikt met de gemeente Roermond.

Het gaat om vijftien vrijstaande woningen op individuele kavels rondom een hippische accommodatie. Cum Laude presenteert dit plan ‘Duiperhoaf Asenray’ morgen tijdens de Jumping Indoor Maastricht van 18 tot en met 21 november.
Initiatiefnemer Cor Lambregts wil daarna zo snel mogelijk met kandidaat-kopers om tafel gaan zitten voor het verder uitwerken van de plannen.
Lambregts noemt zijn project een pilot voor heel Nederland. Met name de recreatieve paardensport is de laatste jaren enorm gegroeid. Steeds meer mensen zien zich genoodzaakt hun paard elders te stallen. Cum Laude Projects ontwikkelde voor deze doelgroep het project Paard aan Huis waar vijftien individuele paardenbezitters samen eigenaar zijn van een grote, tussen de woningen gelegen accommodatie voor paarden. Daarbij gaat het niet alleen om weilanden en stallen, maar ook om rijbalken, een stepmolen, een logeerpiste, mestopslag, evenals zadelkamers en wasplaatsen.
Lambregs heeft met Roermond afgesproken dat hij het project in kerkdorp Asenray mag ontwikkelen, gelegen in landelijk gebied, grenzend aan een bos met veel ruiterpaden. Het gehele project beslaat 2,6 hectare, onderverdeeld in drie gelijke delen woningen, hippische accommodatie en weilanden.
De prijs per woning ligt tussen de 350.000 en 550.000 euro. Lambregts verwacht dat de schop eind volgend jaar de grond in kan.

Reageer op dit artikel