nieuws

Costain steunt pensioenfonds met pfi’s

bouwbreed

Britse pensioenfondsen zitten minstens net zo erg in financiële problemen als hun Nederlandse collega’s

Het internationale bouwbedrijf Costain heeft nu een originele oplossing gevonden: het verschuift enkele forse pfi-belangen naar haar eigen fonds dat daardoor het tekort behoorlijk kan terugdringen.
De zes pfi- (een vorm van ppp) belangen worden voor de transactie gewaardeerd op ruim 25 miljoen waardoor het tekort van het pensioenfonds ook met dat bedrag omlaag wordt gebracht. De overeengekomen prijs is hoger dan de geschatte huidige waarde van de belangen op de markt voor ‘tweedehands’ pfi’s. Costain maakt toch een boekwinst van zo’n 12 miljoen en kan bovendien door de transactie op haar beurt de pfi-belangen eerder in baar geld omzetten en dat dan weer gebruiken voor investeringen in nieuwe pfi’s.

Reageer op dit artikel