nieuws

Corporaties praten over bouwopgave

bouwbreed Premium

Zes woningcorporaties uit Noord-Holland willen binnenkort hun bouwplannen met elkaar afstemmen

Het gaat om woningstichting Den Helder, IntermarisHoeksteen, Parteon, Wooncompagnie, De Woonschakel en Woonwaard. De corporaties willen nog dit jaar aan tafel met onder andere het regionale bedrijfsleven, gemeenten, welzijnsinstellingen, scholen en toeristische organisaties.
Behalve de bouwopgave willen de corporaties ook afspraken maken over de regionale kenniseconomie en duurzaamheid. Albert Gieling, directeur van De Woonschakel: “Alleen werken aan de woningvoorraad of meedenken over voorzieningen helpt niet genoeg. Regionale afstemming op alle terreinen is noodzakelijk. Dat betekent zowel op bestuurlijk als operationeel niveau over gemeentegrenzen heenstappen. Niet alleen voor bouwplannen, maar bijvoorbeeld ook in het geval van bedrijventerreinen of opleidingsvoorzieningen.”

Reageer op dit artikel