nieuws

Calamiteitenbrug voegovergang

bouwbreed

Op een fly-over in de A16 tussen het Terbregseplein en de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam bouwt personeel van Salverda uit ’t Harde een calamiteitenbrug over een versleten voegovergang

De brug bestaat uit drie delen. Zodra het weggedeelte is afgesloten voor het verkeer, gaat het middengedeelte eruit en kan aan de voeg worden gewerkt. Dat gebeurt alleen ’s nachts, zodat het verkeer overdag, zij het in een gematigd tempo, het weggedeelte gewoon kan gebruiken. De drempel is bij Salverda in eigen huis ontwikkeld en eigendom van Rijkswaterstaat. Edilon Sedra Contracting brengt in opdracht van BAM Wegen, hoofdaannemer van het werk, de komende nachten een nieuwe, geluidsarme meervoudige voeg aan. Dat doet het bedrijf binnen onderaannemer Beton- en Voegcombinatie samen met BAM Betontechnieken. Begin volgende week kan Salverda, met behulp van materieel van Wagenborg, de tijdelijke brug demonteren.
Foto: Ruud Ploeg

Reageer op dit artikel