nieuws

Bouw Nationaal Historisch Museum van de baan

bouwbreed Premium

De SP en de PvdA willen een spoeddebat over de afgeblazen bouw van een Nationaal Historisch Museum

Vorige week maakte staatssecretaris Zijlstra (OCW) bekend dat de bouw niet doorgaat vanwege de crisis. In een tijd van bezuinigingen is het volgens haar niet reëel om aan een “dergelijk kostbaar en risicovol project” te beginnen.
De locatie van het museum hield menigeen maanden in de ban. In 2007 stond ter discussie welke stad het museum mocht binnenhalen: Arnhem, Den Haag of Amsterdam.
In 2009 stond ter discussie waar in Arnhem het museum moest komen. De uiteindelijke plek – naast het Openlucht Museum – werd voor de zomer opnieuw bekritiseerd. Door te kiezen voor die locatie zouden de bouwkosten veel hoger uitvallen.

Reageer op dit artikel