nieuws

Bilfinger Berger al goed voor omzet van 6 miljard euro

bouwbreed Premium

Bilfinger Berger heeft in de eerste negen maanden van het jaar een omzet van 6 miljard euro uit de markt gehaald. De bedrijvigheid ligt 3 procent hoger dan het niveau in de vergelijkbare periode vorig jaar.

De aannemer uit Mannheim beschikt over een orderportefeuille ter waarde van 8,4 miljard euro. De hoeveelheid onderhanden werk nam in een jaar tijd met 7 procent toe. Het aantal medewerkers steeg met 8 procent tot 59.735.
De divisie Industrial Services is bij Bilfinger Berger uitgegroeid tot de grootse bron van inkomsten. De behaalde omzet van 2,2 miljard euro betekent een verbetering van 28 procent. Behulpzaam daarbij was de overname van MCE en de stabiele orderstroom uit de chemie. In het derde kwartaal werd een order van 30 miljoen euro ontvangen van Shell voor het onderhoud van de raffinaderij Keulen-Wesseling. Voor Industrial Services verwacht Bilfinger Berger dit jaar een omzet te bereiken van 2,9 miljard euro. Vorig jaar werd 700 miljoen euro minder in de boeken bijgeschreven.
Bij het concern dat steeds meer geld uit dienstverlening haalt, noteerde de divisie Building en Facility een omzet van 1,7 miljard euro. Het bedrag ligt 13 procent lager dan een jaar geleden maar overstijgt royaal de prestatie van de bouwdivisie. De bouwers van de divisie Construction zagen in de eerste negen maanden van het jaar hun binnenkomende geldstroom met 13 procent krimpen tot een waarde van 1,3 miljard euro. De dienstverleners bij de energiebedrijven brachten een omzet van 824 miljoen euro binnen.

Reageer op dit artikel