nieuws

Ben van Berkel ontwerpt universiteit Singapore

bouwbreed Premium

Architectenbureau UNStudio van Ben van Berkel is uitgekozen om de nieuwe universiteit van technologie en design in Singapore te ontwerpen

Dit heeft het architectenbureau uit Amsterdam gisteren bekendgemaakt.
UNStudio sleepte de prestigieuze opdracht binnen samen met het lokale bureau DP Architects in Singapore. Van Berkel wordt verantwoordelijk voor de universiteit, zonder de omliggende accommodaties voor studenten op de campus. Eerder ontwierp hij de Erasmusbrug in Rotterdam en het Agora Theater in Lelystad.
De Singapore University of Technology and Design (SUTD) wordt de vierde universiteit van Singapore en dient als katalysator van technologische innovatie en economische groei. Van Berkel zegt dat hij streeft naar een transparante leer- en werkomgeving, waarin studenten en professoren elkaar continu kunnen ontmoeten.

Reageer op dit artikel