nieuws

Zelfvarende cutter Deme in Singapore te water

bouwbreed Premium

De Belgische baggeraar Deme laat in vier jaar tijd vijftien nieuwe schepen van stapel lopen

Afgelopen week was nummer acht aan de beurt: de cutterzuiger Al Jarraf op de ASL-scheepswerf in Singapore. Doel van het investeringsprogramma is de beschikking te hebben over een efficiënte vloot die is voorzien van de nieuwste technieken, zo laat het bedrijf in een toelichting weten. Deme noemt als bijzonderheden van de Al Jarraf dat deze zelfvarend is en een extra groot oppersvermogen heeft gekregen voor de afvoer van het materiaal over grotere afstanden. Beide kenmerken noemt het bedrijf een belangrijke troef bij het werken met harde rotsformaties zoals in de Golf. De Al Jarraf, Arabisch voor Het Baggerschip, werd gebouwd in opdracht van Medco, een partnerschap tussen United Development Company uit Quatar, Quatar Holding en Deme. Een identiek schip voor Deme is op dezelfde werf nog in aanbouw, dat wordt de Amazone.

Reageer op dit artikel