nieuws

Vijf gemeenten sluiten convenant met FSC

bouwbreed Premium

De gemeenten Leiden, Noordwijkerhout, Hillegom, Zoeterwoude en Oegstgeest hebben een convenant gesloten met FSC Nederland. Ook twee bouwbedrijven hebben zich aangesloten.

Daarmee kiezen de overheden ervoor om zoveel mogelijk gebruik te maken van hout en papier uit verantwoord beheerde bossen. Milieudienst West-Holland, die het duurzaam-houtbeleid van de gemeenten coördineert, heeft ook een overeenkomst met FSC Nederland afgesloten. In totaal hebben nu 55 overheidsinstanties een FSC convenant afgesloten.
“Het is belangrijk dat de gemeenten samen met de Milieudienst in regio Holland Rijnland ervoor kiest om zoveel mogelijk goed hout en goed papier te gebruiken”, zegt Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland. “Door voor FSC te kiezen, leveren de overheden direct een bijdrage aan goed beheer van bossen wereldwijd. Daarmee geven ze een toekomst aan de bossen en de mensen en dieren die ervan afhankelijk zijn.”
De ondertekening vond plaats tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst van FSC Nederland te Leiden. Naast de zes overheden sloten de bouwbedrijven FixPlan en Gebroeders van Bemmel BV zich aan bij het netwerk van FSC Nederland.

Reageer op dit artikel