nieuws

Utrecht is voor uitbreiding van ring aan oostzijde

bouwbreed

Bestuurders in de domstad willen de ‘file-beruchte’ Utrechtse ring aan de oostzijde aanpakken.


Het college van B en W bespreekt dat voornemen eind deze maand met de gemeenteraad.
Het nu loslaten van de varianten West- en Combi is gebaseerd op een recentelijk advies van de Commissie MER. Dat advies baant volgens Utrechtse bestuurders juist een weg voor de Oostelijke variant. In die variant wordt de A27 verbreed en komt er een dak op de bredere ‘bak van Amelisweerd’. Als het licht op groen gaat voor de Oostelijke variant dienen Rijk, provincie en gemeente Utrecht nog wel wat gegevens op te hoesten.
Zo is het effect van een Oostelijke uitbreiding op de natuur nog onvoldoende onderzocht.
De plannenmakers krijgen van de Commissie MER ook het advies een vorm van prijsbeleid te bestuderen. “Wij gaan bij wegverbredingen geen tol heffen”, reageert VVD-parlementariër Charlie Aptroot. “Alleen bij een nieuwe verbinding kan dat. Prijsbeleid is verleden tijd.”

Reageer op dit artikel