nieuws

Teus de Wit concentreert zich op financiering onderwijs

bouwbreed Premium

Teus de Wit treedt per 1 januari toe tot het bestuur van Bouwend Nederland. “Ik wil graag mijn ervaring in de branche delen”, zegt de bestuurder van de Versluysgroep uit Bodegraven. Hij volgt Cees de Groot van Rasenberg op.

De Wit is blij met zijn nieuwe functie. “Deze bestuurspositie past perfect in mijn ambitie om de komende jaren naast mijn werk als bestuurder van Versluys bestuurlijk werk te doen in het belang van onze branche.”
Het nieuwe bestuurslid gaat zich voornamelijk bezighouden met de relatie hoofdaannemer-onderaannemer, opleiding en onderwijs. “Over de precieze invulling van mijn taken kan ik nog niet te veel zeggen. Ik heb eind oktober een gesprek.” Vooral het onderwerp scholing interesseert De Wit erg. “Daar staat veel te gebeuren. Het wordt allemaal wat moeilijker qua financiering.” Dat vraagt om ingrijpende maatregelen, volgens de bestuurder. “Ik heb daar wel wat ideeën over, maar die wil ik graag eerst met het bestuur van Bouwend Nederland bespreken.”
De Wit is sinds 2002 werkzaam bij de Versluysgroep. Het familiebedrijf uit Bodegraven houdt zich bezig met wegenbouw en verkeerstechniek. Daarnaast produceert het bedrijf zelf asfalt. Het bedrijf heeft ongeveer honderd eigen medewerkers en zet 27 miljoen euro om. “Dit jaar gaan we zelfs iets hoger uitkomen”, voorspelt de algemeen directeur.
Een groeiend bedrijf is een bijzonderheid, beseft hij. “We zijn een beetje een witte raaf binnen de sector. Dat komt doordat we ons concentreren op waar we goed in zijn.”
De vereniging Bouwend Nederland kent een algemeen bestuur en een bestuur. Beide zijn representatief voor de ledenkring. Grote, middelgrote en kleine ondernemingen, actief in zowel de woning- en utiliteitsbouw als in de infrastructuur, zijn vertegenwoordigd. De Wit wordt vertegenwoordiger van de sectie infra midden.

Reageer op dit artikel