nieuws

Schultz praat met Belgen over Hedwigepolder

bouwbreed Premium

Minister Schultz van Haegen gaat met de Vlaamse regering om de tafel zitten over de Hedwigepolder. Deze natuurcompensatie voor de verdieping van de Westerschelde mag volgens het regeerakkoord niet doorgaan.

Volgens Belgisch demissionair premier Yves Leterme heeft zijn Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte toegezegd dat alle afspraken over de verdieping van de Westerschelde door Nederland worden nagekomen. Bij onze zuiderburen was ongerustheid ontstaan naar aaneliding van het regeerakkoord.
De woordvoerder van Rutte nuanceert de uitspraken. Volgens hem heeft Rutte aan Leterme weliswaar gezegd dat Nederland zijn internationale afspraken nakomt, maar ook dat er nu in het regeerakkoord over de Westerschelde iets anders staat dan eerst was overeengekomen. “Daar moet je het dan vervolgens samen over eens zien te worden.”
Nederland zegde België eerder de uitdieping van de Westerschelde toe. Die maatregel is van belang voor de bereikbaarheid van de Antwerpse haven. Als natuurcompenstatie zou Nederland de Hettogin Hedwigepolder onder water zetten. Maar volgens het regeerakkoord wil het kabinet nu voor dat laatste een alternatief zoeken.

Reageer op dit artikel