nieuws

Personeel wil graag flexibel gaan werken

bouwbreed Premium

Werknemers staan open voor flexibel werken. Dat geldt zowel voor de bouw en aanverwante sectoren als voor andere bedrijfstakken. Een en ander blijkt uit een bedrijfsbreed online onderzoek dat werd uitgevoerd door uitzendorganisatie Unique.

Het onderzoek, dat 522 respondenten telt, geeft een representatieve indruk van hoe Nederlandse werknemers aankijken tegen recente ontwikkelingen op het gebied van wat Unique ‘het nieuwe werken’ noemt.
Van de deelnemers aan het onderzoek, hoofdzakelijk mensen met bureaufuncties, geeft ruim de helft (54 procent) aan graag flexibel te willen werken. Daarnaast zegt 42 procent dat zij in principe hun werk op ieder tijdstip en op iedere locatie kunnen uitvoeren. Een minderheid, 12 procent, laat weten al te werken met flexibele kantoortijden.
Ondanks de vele positieve reacties laat 30 procent van de respondenten weten dat ze niet wachten op mogelijkheden flexibel te werken. Zo’n 16 procent vindt tijd- en plaatsonafhankelijk werken weliswaar een mogelijkheid, maar geeft de voorkeur aan een vaste werkplek en vaste werktijden. Nog eens 13 procent zegt vanwege de aard van de functie afhankelijk te zijn van de werkplek en kantoortijden, terwijl 17 procent niets ziet in flexibel werken. “Ik vind het goed om te zien dat een groot deel van de werknemers openstaat voor flexibele werkplekken en -tijden”, zegt Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. Flexibel werken, legt ze uit, bespaart de werkgever geld en tijd en wordt door de werknemer als plezierig ervaren. “Toch is er soms nog terughoudendheid in het bieden van deze mogelijkheden.”
Hoe ondernemers precies tegenover flexibel werken staan is vooralsnog niet duidelijk. Unique en TNO hebben de handen ineengeslagen om dit uit te zoeken. Om flexibel werken te promoten wordt van 8 tot en met 14 november 2010 de Week van het Nieuwe werken gehouden.

Reageer op dit artikel