nieuws

Ontwerp brandweerkazerne Doetinchem gegund

bouwbreed Premium

De nieuwe brandweerkazerne in Doetinchem wordt ontworpen door Bekkering Adams Architecten uit Rotterdam

De bouw van de kazerne kan naar verwachting in 2011 van start gaan.
Samen met constructeur Aronsohn en Royal Haskoning als installatie- en bouwfysisch adviseur is het architectenbureau gekozen uit een voorselectie van vijf ontwerpteams. Het ontwerp is Europees aanbesteed. Doetinchem heeft een duurzame en toekomstgerichte kazerne voor ogen die aan moet sluiten bij de parkachtige omgeving. De gemeente streeft naar een gebouw met energielabel A, dat flexibel op veranderingen in de organisatie kan inspelen en tenminste 40 jaar vooruit kan.
Bekkering Adams heeft eerder onder meer de brandweerkazerne van Vlissingen en Middelburg ontworpen en maakte een ontwerp voor de kazerne in Dieren. De realisatie vergt naar schatting een investering van een kleine 10 miljoen euro. Volgens de planning kan de kazerne in 2012 klaar zijn.

Reageer op dit artikel