nieuws

Medewerker Patrimonium Woonstichting sluist ton weg

bouwbreed Premium

Een medewerker van Patrimonium Woonstichting heeft bijna 100.000 euro gestolen. De man is op staande voet ontslagen.

Het bedrag werd in de afgelopen maanden gefaseerd van de rekening van Patrimonium afgeschreven. Hoe de man, die nog maar kort bij de woningcorporatie in dienst was, precies gehandeld heeft is nog niet duidelijk. “Er wordt op dit moment door een accountant naar gekeken. Maandag weten we meer”, zegt directeur Piet de Vrije.
De fraude is waarschijnlijk digitaal gepleegd, de beveiligings- en controleprocedures zijn omzeild. “Het is bij ons als bij iedere financiële organisatie. Je probeert om de boel voor 100 procent dicht te bouwen, maar dat lukt maar voor 99,9 procent. Er is altijd wel één slimmerik die ergens een gat ontdekt. De mazen die tot nu toe zijn gevonden, zijn dichtgeschroeid.”

Beslaglegging

De diefstal werd afgelopen vrijdag ontdekt. “We hebben toen meteen beslag laten leggen.” De Vrije vertrouwt erop dat een groot deel van het geld weer terug komt. “Hoeveel precies is moeilijk te zeggen. Via de beslaglegging zal een aanzienlijk deel terug komen. Daarnaast zijn we verzekerd tegen fraude.”
Patrimonium is een woningcorporatie in Veenendaal met 76 medewerkers. In de portefeuille van de organisatie zitten ruim 6.200 sociale huurwoningen, 234 garages en diverse koopwoningen.

Reageer op dit artikel