nieuws

Koppeling voor aluminium liggers vloerbekisting

bouwbreed Premium

Miver Bekistingstechniek uit Heeze introduceerde op de Betonvakdagen een koppeling voor de Titan aluminium vloerbekistingsliggers van Ischebeck.

Door het koppelen van de liggers kan een grote overspanning worden bereikt. Een aantal liggers neemt dan samen het veldmoment op, terwijl nabij de oplegging de enkele bovenste ligger voldoende is voor het opnemen van de dwarskrachten. Op een informatieblad van Ischebeck staat een voorbeeld van een bekistingsconstructie voor een dakvloer van 1,20 meter, waarbij drie gekoppelde Titan 225 liggers een overspanning bereiken van hart op hart 4,30 meter. De liggers worden op de bouwplaats stuk voor stuk gekoppeld en gedemonteerd.
Miver Bekistingstechniek levert aluminium bekistingssystemen van Ischebeck uit Ennepetal in Duitsland. Volgens de producent biedt aluminium grote voordelen: lichter dan staal, sterker dan hout, precieze maatvoering, stabiel en stootvast, verkrijgbaar in allerlei afmetingen. Het aanbod bestaat niet alleen uit vloerbekistingssystemen, maar ook uit wand- en sleufbekistingen en traploos verstelbare bekistingen voor deursparingen, die eenvoudig zijn te plaatsen en volgens Miver meer dan honderd keer ingezet kunnen worden.

Reageer op dit artikel