nieuws

Klus voor Van Oord in Abu Dhabi

bouwbreed Premium

Baggerbedrijf Van Oord heeft een order ter waarde van 200 miljoen euro gekregen voor landaanwinning en kustbescherming in Abu Dhabi

Het werk begint direct en zal in december volgend jaar af zijn. Het gaat om een flinke uitbreiding van het industrie-eiland Das, 110 kilometer uit de kust van Abu Dhabi. Van Oord sloot het contract hiervoor af met de Abu Dhabi National Oil Company. Het eiland Das wordt 17 hectare groter. Daarvoor zal Van Oord 16 miljoen kubieke meter zand opspuiten en verdichten. Ook legt het de in totaal 7 kilometer lange stenen oeverbescherming aan. Het eiland speelt een belangrijke rol in de olie- en gasexport van Abu Dhabi. De extra ruimte die ontstaat, is nodig voor de uitbreiding van de olie- en gasindustrie op deze locatie.

Reageer op dit artikel