nieuws

Inbouwdimmer van Niko gaat ‘geesteffect’ tegen

bouwbreed Premium

Niko levert een drukkopdimmer voor lampen van 2 tot 100 watt

Deze inbouwdimmer regelt ook het lichtniveau van dimbare led-armaturen. Niko’s driedraadsdimmer voorkomt flikkeren en ‘geesteffecten’. Bedoeld wordt flakkering en gloei van de lamp ook al staat de schakelaar uit. De dimmer ‘onthoudt’ het laatst ingestelde lichtniveau.
Voor het dimmen van led-lampen levert Niko een draadloze dimmerontvanger. Deze is bedoeld voor monochrome ledverlichting die op 24 volt gelijkspanning brandt met een vermogen van maximaal 25 watt. De fabrikant combineert in één behuizing de dimmer, de radiofrequente ontvanger en de voeding. Elke afstandsbediening schakelt een onbeperkt aantal ontvangers in. Elke ontvanger bedient ledstrips tot 4 meter lang.

Reageer op dit artikel