nieuws

Houtwolcementblok terug met isolatie

bouwbreed Premium

HR Building Systems uit Hengelo brengt de houtwolcementblokken van Isospan uit Oostenrijk opnieuw op de markt

De blokken laten zich makkelijk bewerken, stapelen, voorzien van wapening en vullen met stortbeton. Anders dan voorheen kunnen de blokken worden geleverd met een geïntegreerde thermische isolatie van polystyreen. De maximale isolatie heeft een dikte van 16,5 centimeter. De isolatiewaarde loopt op tot 5,27 m2K/W bij gebruik van Lambdapor, een speciaal isolatiemateriaal van eps met grafiet. Volgens HR Building Systems draagt bouwen met Isospan-blokken bij aan de beperking van de CO2-emissie. In de houtwolspaanders blijft koolstof opgeslagen die niet vrijkomt. Het is gebruikelijk om wanden van houtwolcementblokken af te werken met pleisterwerk.

Reageer op dit artikel