nieuws

Extra geld voor infrastructuur tot 2020 gegarandeerd

bouwbreed Premium

Het kabinet hoeft helemaal geen infraprojecten te schrappen. Dat verzekert het ministerie van Financiën.

Ook VVD’er Charlie Aptroot reageert verbaasd op een bericht in de Telegraaf van gisteren. Daarin staat dat het nieuwe kabinet via verborgen omweg misschien wel gaat bezuinigen op infrastructuur. “Dit is een misverstand”, meent Kamerlid Aptroot.
Een woordvoerster van Financiën sluit zich daarbij aan en verklaart dat het Infrafonds er heel gezond uitziet en alleen maar zal groeien. Op dit moment zou er zelfs ongeveer 10 miljard euro inzitten. Dat het Fonds voor Economische Structuurversterking ophoudt te bestaan, gaat volgens haar ook niet ten koste van projecten zoals de Ring van Utrecht, waarover nog geen besluit is genomen. “Ook die reservering wordt overgeheveld naar het Infrafonds, dat bovendien jaarlijks ook al met 2,8 procent groeit.”
Een sigaar uit eigen doos is de aangekondigde extra investering in wegen en spoor van het kabinet ook niet volgens de woordvoerder. “In 2013 komt er 100 miljoen extra bij. In 2014 200 miljoen en vanaf 2015 jaarlijks een half miljard.” VVD’er Aptroot is zeker van zijn gelijk. “Anders zou ik dit niet zo relaxed vertellen.”

Reageer op dit artikel