nieuws

Zomersprint vanNederlandse bouw

bouwbreed

De Nederlandse bouwproductie is van juni op juli met 0,7 procent gestegen

De aannemers realiseerden een bouwvolume dat 4,7 procent ligt onder het niveau van 2005.
De maand juli is vanwege de vakantieperiode een moeilijke maand om inzicht te krijgen op de verschillende bouwmarkten. Statistisch bureau Eurostat signaleert van juni op juli 4,4 procent groei in Groot-Brittannië. Duitsland, Denemarken en Portugal zitten eveneens in de lift. Het merendeel van de Europese landen echter kampte in juli met krimp. Daarbij spannen Roemenië (min 28,3 procent) en Spanje (min 10,3 procent) de kroon.
Gecorrigeerd naar seizoensinvloeden lag in het tweede kwartaal de bouwproductie in de eurozone 12,6 procent onder het niveau van peiljaar 2005. Het diepst in de put zitten Spanje en Ierland, waar respectievelijk 35,2 en 26,1 procent van de bouwproductie is weggevaagd.

Reageer op dit artikel