nieuws

Voorbeeldige samenwerking

bouwbreed

Na een forse brand, die de eerste en de tweede etage grotendeels verwoestte, werd hun huis hersteld

Een gespecialiseerde bouwer deed goed werk. Het was een complex karwei: de begane grond was intact, maar boven was er veel brand- en roetschade. De verzekering vergoedde de schade, maar er was, daarnaast, sprake van meerwerk. Als we nou toch bezig zijn… De afstemming tussen de verschillende disciplines verliep voorbeeldig. De relatie tussen bewoners en bouwers liep prima. Er werd met gulle hand koffie geschonken, van tijd tot tijd kwamen er broodjes kroket en de sfeer was prettig. Er was voortdurend plezierig overleg. Toen de parketteur er volgens de timmerlieden niet veel van bakte, belden zij hun baas en werd er afscheid van de parketteur genomen – de timmerlieden deden het beter en sneller.
De zolder was als eerste hersteld. De eerste etage, waar de brand was ontstaan, vergde het meeste werk. In overleg kreeg de badkamer prioriteit. Immers, als de badkamer gebruikt kon worden, als de zolder ingezet kon worden als tijdelijke slaapruimte, waren de bewoners niet langer veroordeeld tot het slapen in een hotel. Toen de met zorg uitgezochte badkamertegels aangebracht werden, ging het snel. De heer des huizes kwam kijken en was aangenaam getroffen door de vorderingen en het resultaat. Dus uitte hij zijn blijdschap. De tegelzetters waren ook tevreden. Niet zozeer met de fraaie tegels, als wel met hun eigen werk.
Gelukkig was er ook nog ene Johnny in huis, de stukadoor. Johnny zei dagelijks dat mooi wit niet lelijk was. Telkens als hij bukte onthulde hij zijn bouwvakkerdecolleté waarmee hij ook het tegendeel bewees: lelijk wit bleek niet mooi. Johnny schoot te hulp, hij bleek de chique badkamertegels wel mooi te vinden. Ze deden hem denken aan de tegels in de doucheruimte van zijn voetbalkluppie. En bedankt, Johnny.
Directeur De Bouwers & Partners Training

Reageer op dit artikel