nieuws

Tebezo sloopt oude ijzeren spoorbrug bij Hattem

bouwbreed Premium

Tebezo gaat de oude ijzeren spoorbrug over de IJssel bij Hattem ontmantelen. De aannemer uit Genemuiden kreeg de opdracht van bouwcombinatie Welling/Zublin/Max Boegl. Over de aanneemsom wil het bedrijf niets kwijt.

De in 1936 gebouwde spoorbrug moet plaatsmaken voor een nieuwe. Als de treinen over de nieuwe brug rijden, worden de oude brug en de aanliggende spoordijken gesloopt. De sloop van de brug gaat medio 2011 beginnen.
Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt bij het verwijderen van de brugdelen boven water. Dit zal in de zomer of herfst plaatsvinden, verwacht de aannemer.
Het is de bedoeling dat de brugdelen in zo groot mogelijke delen worden uitgehesen en vervolgens over het water worden vervoerd. Nadat de brugdelen verwijderd zijn, zullen de gemetselde pijlers worden gesloopt.
Tebezo is druk doende om de planning van sloop op papier te zetten. Zo wordt gekeken of delen van de brug hergebruikt kunnen worden. Niet bruikbare delen worden gerecycled. De ondernemer is nog in gesprek met bedrijven die bepaalde delen van de ontmanteling voor hun rekening kunnen nemen.
Tebezo is ook betrokken bij de bouw van de nieuwe IJsselbrug.

Reageer op dit artikel