nieuws

Stekker lijkt er al uit bij VROM

bouwbreed

Het ministerie van VROM blinkt uit in beleidsarme plannen, dankzij de demissionaire status van het kabinet. Het ministerie heeft voor komend jaar nauwelijks iets op de rol staan.

VROM
Het departement lijkt in afwachting van het besluit om de ruimtelijke ministeries toe te voegen. Verkeer en Waterstaat neemt het saneren van geluidsoverlast bij rijksinfra over van VROM. De laatste legt zich in 2011 vooral toe op het verder onderzoeken van bestaand beleid. Zoals belastingmaatregelen voor leegstaande kantoren of multifunctionele bedrijventerreinen waarvoor 400 miljoen euro beschikbaar. Ook kijkt VROM volgend jaar hoe de kosten van het RAAM-project bekperkt kunnen worden en de Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) kan verbeteren. In 2012 neemt het kabinet dan een besluit over het RAAM-traject.
Een van de concrete maatregelen voor volgend jaar is versoepeling van de vergunning- en meldplicht voor de afvalbranche. Begin 2011 treed ook de regeling in werking die afvalstoffen tijdens bouw en sloopwerkzaamheden moet scheiden via het nieuwe Bouwbesluit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels