nieuws

Renovatie nodig voor stadhuis Hengelo

bouwbreed

Een deel van de buitengevel en het dak van het monumentale stadhuis van Hengelo is dringend aan renovatie toe.

Het lekke dak wordt vernieuwd en op de hoeken van de zuidgevel zijn scheuren ontstaan en is voegwerk uitgesleten. De gemeente Hengelo verwacht in december het werk openbaar aan te besteden en in april te starten met de uitvoering. Tijdens de hevige regenval van afgelopen weken drong het vocht naar binnen. Volgens de gemeente duldt renovatie geen langer uitstel. De gemeente had gehoopt dat de renovatie met de nieuwbouw van het stadskantoor meegenomen kon worden, maar het stedenbouwkundige plan de Lange Wemen is door economische omstandigheden in de ijskast gezet. De renovatie kost enkele tonnen.
De scheuren in de gevel zijn ontstaan doordat er destijds bij de bouw in 1963 geen dilataties zijn toegepast.

Reageer op dit artikel