nieuws

Ontwerpsoftware voor iPad

bouwbreed Premium

Autodesk komt binnenkort met een aangepaste versie van het ontwerpprogramma AutoCad voor de iPad.

De applicatie heet AutoCad WS en komt beschikbaar via de Apple App Store. Hij draait op het besturingssysteem iOS en is ook bruikbaar op de iPhone en iPod Touch van Apple. De applicatie maakt het mogelijk tekeningen te bewerken en te delen.
“Het is een gedurfd idee om deze ontwerpsoftware geschikt te maken voor onze mobiele hardware”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. Daarnaast kondigt Autodesk een versie van AutoCad voor de Mac aan die draait op besturingssysteem Mac OS X op een desktop of Apple laptop. Tot nu toe draaide AutoCad alleen op Microsoft besturingssystemen, zoals Windows 7, Vista en XP. De uitbreiding past in het streven van Autodesk een zo breed mogelijk platform aan te bieden.

Reageer op dit artikel