nieuws

Managers remmen vaak talenten af

bouwbreed

Getalenteerde medewerkers stromen niet altijd door naar functies die passen bij hun capaciteiten.

Dat blijkt uit een onderzoek van trainings- en adviesbureau Vergouwen Overduin in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit. De uitkomsten gelden ook voor de bouw en verwante sectoren, meldt Peter van Loevezijn namens Vergouwen Overduin. Niet alleen komt het voor dat managers verhinderen dat getalenteerde medewerkers doorstromen naar functies die bij hun capaciteiten passen, ook het omgekeerde komt voor. Van de respondenten meldt 52 procent dat een manager doorstroming van talent tegenhoudt uit politieke overwegingen, dat wil zeggen dat er een belang is om iemand binnen het eigen organisatie-onderdeel te houden of juist kwijt te raken. “Daarnaast komt het volgens een derde van de respondenten voor dat een manager talent benoemt op grondvan politieke overwegingen.”

Reageer op dit artikel