nieuws

Lunch voor oplevering eerste woningen

bouwbreed

De eerste drie woningen van nieuwbouwproject Trambaan in Nieuwe Niedorp zijn klaar. Het 16,5 miljoen euro kostende project moet over een jaar klaar zijn.

Om de afronding van de eerste fase te vieren organiseerde Projectontwikkelaar Bouwcompagnie gisteren een warme lunch voor bouwers van het project. De organisatie wil op deze manier complimenten geven aan de makers van het project. Ook de aannemer en de architect schoven aan.
‘Happen met de Bouwers’ wordt de bijeenkomst genoemd. “Een erg leuk initiatief”, zegt adjunct-directeur Martin Vos van VBK Noord-West uit Schagen, de aannemer van het project. “Normaal gesproken zie je alleen de hoge heren bij een dergelijk feestje, nu zijn alle betrokkenen aanwezig. Dat geeft een goed gevoel.”

Lunch

Het stilleggen van de werkzaamheden brengt kosten met zich mee, ook voor de aannemer. “Om die te beperken hebben we het feest tijdens de lunch gepland.” Maar dat er langer geluncht wordt dan normaal staat vast, beseft Vos. “Ach, het is een beetje geven en nemen. Zoals altijd in de bouw.”
Project Trambaan is het laatste onderdeel van de herstructurering van Niedorp. In de Noord-Hollandse gemeente worden 540 woningen gebouwd. Trambaan omvat verschillende woonsoorten voor senioren. Er komen drie woongroepen, 24 levensloopbestendige woningen en 77 appartementen. Daarnaast worden er, verspreid over het complex, 49 appartementen gerealiseerd. Ook komen er verschillende zorgfuncties, zoals een wijksteunpunt en een apotheekhoudende huisartsenpraktijk.
Het project is een initiatief van de gemeente Niedorp, Woonzorggroep Samen en Bouwfonds Ontwikkeling en Wooncompagnie.
VBK Noord-West is vanaf 2001 aan het werk in Niedorp. “We nemen de hele nieuwbouw voor onze rekening.”

Reageer op dit artikel