nieuws

Landelijk dekkend glasvezelnetwerk

bouwbreed

Eurofiber uit Maarssen legt voor Vodafone uit Maastricht een landelijk dekkend glasvezelnetwerk aan

Dat zijn beide bedrijven overeengekomen. Vodafone verwacht de eerste zakelijke abonnees in het begin van 2011 te kunnen aansluiten. Volgens Jack Smits, general manager Enterprise Solutions bij Vodafone Netherlands, gaat het om vele duizenden aansluitingen. De potentiële markt bestaat uit zo’n 60.000 bedrijven, waarvan 25.000 reeds op een glasvezelnetwerk zijn aangesloten. De meeste bedrijven liggen niet verder dan een halve kilometer van het bestaande netwerk van Eurofiber, dat uit zo’n 10.000 kilometer glasvezelkabel bestaat. In die gevallen kan een aansluiting binnen 16 weken uitgevoerd worden. Bart Oskam, directeur van Eurofiber, ziet het verkrijgen van de vergunning als de grootste drempel, maar die moet volgens hem binnen 8 weken genomen kunnen worden. Voor het graafwerk is voldoende capaciteit voorhanden, verwacht Oskam. Vodafone en Eurofiber investeren de komende jaren enkele tientallen miljoenen euro’s in het netwerk. Zij verwachten dat de kosten van de dienstverlening omlaag kunnen gaan als het netwerk zich snel ontwikkelt.

Reageer op dit artikel