nieuws

Kostenbesparing helpt Kingfisher aan meer winst

bouwbreed

Kingfisher heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet met 1 procent zien dalen tot 5,45 miljard pond. De winst steeg wel, met bijna 16 procent tot 402 miljoen.

Dat heeft de Britse eigenaar van de van doe-het-zelfketens B&Q, Screwfix, Castorama en Bricot Depot bekendgemaakt. Met name in Engeland en Ierland leverde Kingfisher omzet in. De opbrengsten van B&Q daalden met ruim 3 procent tot 2 miljard. De afname wordt volgens topman Ian Cheshire veroorzaakt door uitstel van grote verbouwingsklussen door particulieren.
In Frankrijk, waar Kingfisher actief is met Castorama en Bricot Depot, bleef de omzetdaling beperkt. De opbrengsten zakten met 1,1 procent tot 2,18 miljard. Daarmee deed het concern het beter dan de markt, die nog steeds lastig is, aldus Cheshire.
De bestuursvoorzitter toonde zich vooral tevreden met de winst over de eerste zes maanden. Door kostenbesparingen en organisatorische aanpassingen, nieuwe producten en winkels verbeterde die met 15,7 procent tot 402 miljoen. Hornbach, waarin Kingfisher een belang van 21 procent heeft, droeg 11 miljoen bij aan het resultaat.

Reageer op dit artikel