nieuws

Kleemanns grootste breker

bouwbreed

Duizend ton stenen tot 1,5 meter groot maalt de Mobicat MC160 PRR van Kleemann per uur tot granulaat van 250 millimeter in het rond

De fabrikant uit het Duitse Göppingen bouwt met deze breker zijn tot nog toe grootste machine.
In de breker draait een elektromotor van 250 kilowatt. Met een hoogte van 8 meter zit er volgens ontwerper Thomas Mössmer van Kleemann nog net een centimeter speling tussen het laagste punt van het dak en het hoogste punt van de machine.
Het materieel moet nog voor de Kerst aan de slag in een jodiummijn in de Atacama-woestijn in Chili. Het contract voor het ontwerp en de constructie werd in december vorig jaar getekend. De breker is 35 meter lang en weegt bedrijfsklaar 400 ton. Kleemann zegt steeds meer opdrachten te ontvangen om brekers te leveren voor de mijnbouw. De fabrikant hoopt daarmee minder afhankelijk te worden van orders uit de bouwsector.
De Wirtgen-groep, waaronder Kleemann valt, zegt steeds meer opdrachten te krijgen uit de mijnbouwindustrie voor de levering van aangepaste wegenfrezen.

Reageer op dit artikel