nieuws

Imtech verstevigt positie op Finse markt met overname LIT

bouwbreed Premium

Technisch dienstverlener Imtech neemt het Finse LIT Lännen Ilmatekniikka over. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

HetFinse bedrijf is met name actief in de papierindustrie en gespecialiseerd in technologie en onderhoud op het gebied van energie, koeling, ventilatie en warmte. LIT heeft circa 25 werknemers en realiseert jaarlijks opbrengsten van ruim 3 miljoen euro.
Door de overname van LIT versterkt Imtech zijn schaalgrootte en dienstenpakket in Finland, vooral op de energiemarkt. Het bedrijf wordt door het bestuur gezien als een prima basis voor verdere groei. “Technologisch gezien kunnen we met LIT in Finland een hogere toegevoegde waarde leveren aan een breder klantenbestand”, aldus bestuursvoorzitter René van der Bruggen van Imtech. Het bedrijf is nog niet uitgegroeid. “In de nabije toekomst kunnen van Imtech verdere acquisities worden verwacht”
Imtech heeft een top drie positie in de markt voor technische dienstverlening in Scandinavië. Het bedrijf heeft ruim 4.500 medewerkers in dienst en verwacht dit jaar een opbrengst van 5,9 miljard Zweedse kroon (641 miljoen euro) te behalen.

Reageer op dit artikel